Jan van Heteren

Restourant- en hotel-entrepreneur

Vanaand is Theo se gas Jan van Heteren. Jan het grootgeword in die restourantbedryf. Sy pa, ’n immigrant uit Nederland, het een van Pretoria se spogrestourante besit. Daar het hy gesorg dat sy seuns van skooldae af daagliks in die restourant werk. Hy praat in die program oor sy beroepsopsies om te moes kies tussen om ’n kommersiële vlieënier te word en om die restourantbedryf te betree.
Hy vertel van die besluit om sy eie restourant oop te maak, waarna hy vir 14 jaar by twee baie suksesvolle restourante betrokke was as mede-eienaar en bestuurder. Hy en Theo gesels oor wat hulle reg gedoen het in ’n industrie waarin mense maklik faal. Die rol wat hulle gespeel het in die verandering van die restourantbedryf in Suid-Afrika kom ook onder die loep.

In die laat 90’s het Jan, as ultimatum van sy toekomstige vrou, besluit om die restourantbedryf te verruil vir boetiekhotelle in wildreservate. Jan vertel hoe hulle dit reggekry het om Jaci’s Lodges, een van hulle eerste boetiekhotelle, as een van die top 100 hotelle in die wêreld aangewys te kry. Theo en Jan bespreek die verskille tussen die bestuur van ’n hotel en ’n restourant, asook die redes waarom hy uitgebrei het na onder andere ’n unieke hotel in die Kaapse middestad.

Jan gee advies aan mense in die hotel- en restourantbedryf. Hy brei uit oor wat dit verg om suksesvol te wees in ’n veranderende bedryf, met veeleisende kliënte. Hy deel die raad wat hy aan sy twee seuns gegee het toe hulle aandui dat hulle in sy voetspore wil volg. Sy advies is dat dit die seuns 10 jaar sal neem alvorens hy meen hulle reg sal weees om die gasvryheidsbedryf met sukses te betree.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *